Bobbi Bear Sweden

tisdag 18 februari 2020

Lena Nordin-AnderssonDet är lätt att bli berörd, fälla en tår och sedan gå därifrån och låta det som påverkade oss falla i glömska. Men den här gången var det omöjligt. Det här var ett projekt som vi tagit till våra hjärtan.


Det här projektet betyder mycket för många utsatta barn i Sydafrika. 

Vi vill hjälpa på alla sätt vi kan. Gör det du också.


Vi har ett extra ansvar att se till att de som är mest utsatta och försvarslösa blir sedda, hörda och i det här fallet räddade. Projektet Bobbi Bear är förutom en aktivt initiativ och ett sätt att hjälpa barn som har blivit sexuellt utnyttjade i Sydafrika också en insamlingsstiftelse för att fånga upp tillräckligt med resurser för att kunna göra en skillnad.

Tygbjörnen Bobbi Bear tjänar två syften. Barnen får en björn som de kan rita på och peka på för att beskriva vad de har blivit utsatta för. Det underlättar att peka på någon annan än sig själv. En björn får de behålla som sin egen gosebjörn. Trygghet och möjlighet att uttrycka sig och göra sig hörd, det är vad Bobbi Bear står för. 

När vi i Aurora först hörde talas om projektet och sedan också fick höra Annica Westman berätta om sitt vollontärsarbete och insamlingsstiftelsen visste vi att det här var ett projekt som vi var tvungna att stötta. Sedan dess har vi samlat in pengar och också sökt stöd från TRF. Det är ett åtagande som vi kommer att återkomma och bidra till så mycket vi kan. 


 Läs mer om Bobbi Bear här.


Vill du också bidra - klicka på insamlingsknappen i menyn eller swisha helt enkelt valfritt belopp och ange #bobbibear